vrijdag 16 december 2011

Zinloos geweld..

Zinloos geweld..
de stomste combinatie van woorden ooit, als je het mij vraagt! Maar helaas ben ik erachter gekomen wat het echt betekend.
Voor mij is geweld altijd zinloos! Wat de reden ook is, wat er ook aan vooraf gegaan is. Met geweld los je het niet op! Maar de definitie "zinloos geweld" kreeg voor mij en mijn familie vorige week een andere betekenis.
Mijn broertje, 18 jaartjes oud, was in de stad aan het stappen, in Amersfoort en word zomaar aangesproken voor 5 volwassen mannen. Mijn broertje, lief als hij is, denkt een gesprek met ze aan te gaan. Maar voor hij het wist begonnen ze op hem in te slaan, hebben ze zijn neus gebroken, ligt hij op de grond en geven ze hem nog een paar trappen na!!
Zomaar, uit het niks en zonder aanleiding..

Hij is dan al wel 18, en toen ik 18 was dacht ik dat ik al helemaal volwassen was en de wereld aan kon, maar voor mij is het mijn kleine broertje. En zomaar hebben ze mijn kleine broertje pijn gedaan! En voor even was ik zo boos en verdrietig! hij heeft 2uur in het ziekenhuis gezeten en moest nog terug komen om zijn neus recht te laten zetten, wat het idee eraan me al kippevel over mijn rug geeft..

Van mij mogen die mannen zich helemaal te pletter rijden tegen een boom en de rest van hun leven uit een rietje drinken en niks meer kunnen doen! Maar helaas zullen ze nooit meer terug gevonden worden..

1 opmerking:

  1. Ik ben er helemaal mee-eens Mai. Je verwoord het precies zoals ik het ook zie. xx

    BeantwoordenVerwijderen